Aspiratoarele robot deteriorează mobila sau parchetul?

Adrian

Dacă ești ca mine, probabil crezi că un aspirator robot este cea mai bună invenție din toate timpurile. Cine nu și-ar dori una dintre aceste mașinuțe ingenioase care îți curăță podelele în locul tău?

Ei bine, nu-mi place să fiu cel care îți spune asta, dar dacă ai mobilă fragilă în casă, un aspirator robot poate face pagube serioase.

Așadar, aspiratoarele robot deteriorează mobila sau parchetul?

Continuați să citiți pentru a afla cum și de ce.

Aspiratoarele robot se izbesc de mobilă?

Aspiratoarele robot de astăzi sunt echipate cu o varietate de senzori care le ajută să navigheze în jurul obstacolelor și al mobilierului.

Aspiratoarele robot se izbesc de mobilă

Cu toate acestea, acești senzori nu sunt infailibili și nu este neobișnuit ca aspiratoarele robot să se lovească de lucruri din când în când. Vestea bună este că majoritatea aspiratoarelor robot sunt proiectate să ricoșeze în obstacole, astfel încât nu vă vor deteriora mobila.

Cu toate acestea, este posibil să doriți să luați în considerare utilizarea unui perete virtual pentru a vă ajuta să păstrați aspiratorul robot într-o singură zonă.

În caz contrar, s-ar putea să-l găsiți rătăcind prin casă, lovindu-se de lucruri pe parcurs.

Tipuri de aspiratoare robot care nu se lovesc de mobilier

Când vine vorba de alegerea unui aspirator robot, unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare este capacitatea acestuia de a evita să se lovească de mobilă.

La urma urmei, nu există nimic mai frustrant decât să vii acasă și să constați că aspiratorul tău a creat o nouă zgârietură pe măsuța de cafea.

Din fericire, pe piață există o serie de opțiuni de înaltă calitate, concepute special pentru a preveni acest tip de deteriorare.

Una dintre cele mai populare este Roborock S7, care utilizează navigația LIDAR pentru a scana camera la 360 de grade și a crea o hartă a amenajării. Acest lucru îi permite să curețe metodic și eficient, fără a se lovi de niciun obstacol.

navigație lidar laser

Aspiratoarele robot nu deteriorează mobila sau parchetul din lemn masiv

Aspiratoarele robot au devenit rapid o soluție populară de curățare pentru podelele din lemn masiv. Mai degrabă decât să frece podelele manual sau să se deplaseze cu un aspirator greu, mulți proprietari de locuințe se bazează acum pe mașini mici, automatizate, pentru a-și păstra podelele din lemn curate.

Dar aceste aspiratoare robot deteriorează lemnul de esență tare?

În cele mai multe cazuri, nu.

Cele mai multe aspiratoare robot sunt fabricate cu perii moi și roți cauciucate care sunt sigure pentru mai multe suprafețe, inclusiv pentru lemnul de esență tare.

Ca în cazul oricărui aspirator, există un risc. Murdăria, nisipul sau obiectele mici pot rămâne blocate în roată sau sub aspirator, ceea ce face ca acesta să zgârie podeaua în timp ce se deplasează.

Atâta timp cât curățați în mod regulat aspiratorul robot și îi goliți coșul de gunoi, acesta nu ar trebui să vă deterioreze podelele sau mobila din lemn masiv.

sigur pentru parchetul din lemn masiv

Aspiratoarele robot sunt sigure chiar si pentru parchetul laminat

Aspirarea complet automatizată este o economie de timp pentru persoanele ocupate. Îngrijorarea legată de potențialele zgârieturi pe pardoselile laminate a fost un dezavantaj pentru unii clienți.

Însă putem să vă asigurăm că nu există niciun risc în deteriorarea acestor tipuri de pardoseli.

Obiectul rotund, asemănător unui disc, se deplasează lin pe podea și este suficient de ușor pentru a nu exercita niciodată o presiune puternică asupra pardoselii în sine.

Materialul din jurul bazei este moale, astfel încât să nu zgârie sau să deterioreze podeaua în niciun fel. Așadar, aspiratorul robot este o modalitate sigură și eficientă de a curăța podelele laminate fără să vă faceți griji că le veți deteriora.

sigur pentru parchetul laminat

Aspiratorul robot s-a blocat sub mobilă. Ce să fac?

Roboții devin din ce în ce mai mult un element de bază în multe gospodării, deoarece ajută la automatizarea sarcinilor plictisitoare, cum ar fi aspiratul.

O problemă comună cu care se confruntă proprietarii de locuințe este că aspiratoarele robot se blochează adesea sub mobilă, ceea ce duce la o curățare ineficientă.

Aspiratorul robot s-a blocat sub mobilă

Există mai multe măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni acest lucru.

  • mențineți luminile aprinse în timp ce aspiratorul funcționează, deoarece acest lucru va ajuta aspiratorul să se orienteze mai bine în jurul obstacolelor.
  • curățați resturile mai mari care ar putea bloca aspiratorul.
  • folosiți marcaje de delimitare din aplicația aspiratorului, pentru a crea o barieră invizibilă care va bloca zonele în care nu doriți ca aspiratorul să intre.
  • utilizați funcțiile din aplicația aspiratorului pentru a seta zone interzise pentru anumite zone din casă.
  • folosiți înălțătoare de mobilă pentru a ridica mobila de la sol și pentru a facilita trecerea aspiratorului pe dedesubt.

Lasă un comentariu