Aspiratoarele robot sunt silențioase?

Tudor

Aspiratoarele pot fi destul de zgomotoase. Acest lucru este valabil mai ales în cazul modelelor mai vechi, care produc adesea un vuiet ascuțit care poate fi destul de iritant.

Dar aspiratoarele mai noi – în special aspiratoarele robot – sunt mult mai silențioase.

Multe dintre ele sunt concepute pentru a produce foarte puțin zgomot. Acest lucru se datorează unui număr de factori, inclusiv utilizarea unor motoare mai silențioase și a unor materiale de amortizare a sunetului.

Ca urmare, aspiratoarele robot sunt mult mai puțin susceptibile de a tulbura liniștea decât aspiraoarele clasice.

Cel mai silențios aspirator robot

Roborock 3 S6 este cel mai silențios aspirator robot de pe piață. Cu doar 58 decibeli, Roborock 3 S6 este alegerea perfectă. Cei 14 senzori ai săi îi permit să navigheze în jurul mobilierului și să curețe cu ușurință atât podelele din lemn masiv, cât și covoarele. Bateria de 5200 mAH îi oferă o autonomie de trei ore, iar conectivitatea WiFi înseamnă că îl puteți controla de pe smartphone.

Roborock 3 S6

Factori principali care afectează zgomotul aspiratorului robot

Există doi factori principali care afectează zgomotul aspiratorului robot.

Primul factor este designul conductei de aer și modul de reducere a zgomotului.

Designul conductei de aer va afecta nivelul de zgomot atunci când robotul este în uz. În cazul în care conducta de aer nu este proiectată corespunzător, aceasta va crea mai mult zgomot. Modul de reducere a zgomotului poate afecta nivelul de zgomot. Unele metode de reducere a zgomotului, cum ar fi utilizarea de materiale care absorb sunetul, pot reduce nivelul de zgomot

Al doilea factor este uzura, îmbătrânirea și defecțiunea aspiratorului robot

Uzura, îmbătrânirea și defecțiunea aspiratorului robot pot afecta, de asemenea, nivelul de zgomot. Atunci când piesele aspiratorului robot sunt uzate sau îmbătrânite, acestea vor crea mai mult zgomot. În cazul în care există o defecțiune la aspiratorul robot, acesta va crea mai mult zgomot.

Factori principali care afectează zgomotul aspiratorului robot

Cât de silențioase sunt aspiratoarele Roomba?

Deși aspiratoarele Roomba sunt relativ silențioase, unii oameni consideră că sunt deranjante. Dacă aveți un auz sensibil sau dacă locuiți într-un spațiu mic, zumzetul constant al unui Roomba poate fi iritant.

Aspiratoarele robot Roomba funcționează la un nivel de zgomot de 60-70 dB. Acesta este aproximativ același nivel ca cel al unei mașini de spălat vase sau al unei conversații normale.

Prin urmare, dacă lucrați de acasă sau aveți copii mici, s-ar putea să preferați să aspirați în perioadele în care robotul nu este în funcțiune.

Pentru alte persoane, zgomotul produs de un Roomba nu este suficient pentru a fi deranjant. De fapt, mulți consideră că sunetul produs de Roomba este chiar liniștitor în timp ce acesta își îndeplinește sarcinile de curățare.

Cât de silențioase sunt aspiratoarele Roomba

Ce sunt decibelii (dB)?

Decibelii (dB) sunt o măsură a intensității unui sunet. Scara decibelilor este logaritmică, ceea ce înseamnă că fiecare creștere de 10 dB reprezintă o creștere de zece ori a intensității sonore.

De exemplu, un sunet cu un nivel al decibelilor de 60 dB este de zece ori mai puternic decât un sunet cu un nivel al decibelilor de 50 dB.

Urechea umană poate auzi sunete cu un nivel al decibelilor de la 0 dB până la 140 dB. Cu toate acestea, expunerea prelungită la sunete de peste 85 dB poate provoca deteriorarea urechii interne. Din acest motiv, este important să fiți conștienți de nivelurile de decibeli ale sunetelor din jurul dumneavoastră și să luați măsuri pentru a vă proteja auzul atunci când este necesar.

Ce sunt decibelii (dB)

Limitele sigure ale decibelilor

Nivelurile de decibeli sunt utilizate pentru a măsura intensitatea unui sunet. Cu cât nivelul decibelilor este mai mare, cu atât sunetul este mai puternic.

Un zgomot mai mare de 70 dB pe o perioadă prelungită de timp poate începe să vă afecteze auzul. Expunerea la zgomotul excesiv produs de uneltele electrice sau de muzica la volum ridicat poate cauza pierderea auzului în timp.

Zgomotul puternic de peste 120 dB poate provoca vătămarea imediată a urechilor dumneavoastră. Expunerea la o explozie puternică poate provoca leziuni permanente ale auzului dumneavoastră.

Purtarea dopurilor de urechi sau a căștilor de urechi poate ajuta la reducerea expunerii la zgomote puternice și la prevenirea pierderii auzului.

Aspiratorul robot poate fi auzit de vecini?

Dacă v-ați întrebat vreodată dacă vecinii dvs. vă pot auzi aspiratorul robot, răspunsul este probabil că da.

Aspiratoarele robot sunt relativ silențioase, dar nu sunt tăcute. Sunetul motorului aspiratorului și mișcarea periilor pot fi auzite clar prin pereți subțiri.

Dacă aspiratorul dvs. are un semnal sonor care indică atunci când a terminat sau când are bateria descărcată, acesta poate fi o sursă de zgomot.

Dacă vă îngrijorează faptul că vă deranjați vecinii, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce zgomotul. Asigurați-vă că aspiratorul dvs. este întreținut corespunzător și că periile sunt în stare bună. Apoi, luați în considerare utilizarea unei setări mai mici atunci când curățați; acest lucru va ajuta la reducerea zgomotului pe care îl face aspiratorul. Puteți să încercați să vă programați aspirarea în momentele în care este mai puțin probabil ca vecinii dvs. să fie acasă.

Lasă un comentariu