Aspirator Robot vs Aspirator clasic

Adrian

Aspirator robot sau aspirator clasic? Un aspirator robot este un aspirator care se deplasează singur. Un aspirator clasic se va deplasa, dar trebuie să-l ajuți. Ambele curăță, dar diferența dintre cele două tipuri de aspiratoare este modul în care funcționează. Puteți alege ce tip de aspirator vă place mai mult!

Aspiratorul robot este o nouă tendință. Câteva afaceri au început să le vândă online, dar acestea au câștigat rapid popularitate, deoarece oamenii își pot folosi timpul pentru a face alte lucruri. În comparație cu aspiratoarele tradiționale, aspiratorul robot face curățenia mai ușoară, deoarece acesta face munca în locul tău.

Unii oameni spun că un aspirator robot nu este la fel de bun ca un aspirator obișnuit pentru curățenie. Dar s-ar putea să aibă dreptate până la un punct. Dacă privim lucrurile din această perspectivă, aspiratoarele robot nu sunt foarte bune la curățarea colțurilor și a spațiilor înguste. Acest lucru îi face pe unii oameni să dorească să rămână la opțiunea clasică a aspiratoarelor verticale fără sac sau a aspiratoarelor cu sac.

Aspiratoarele robot sunt mai scumpe decât aspiratoarele tradiționale. Credem că merită să le luați în considerare pentru că ar putea merita investiția. Vom analiza avantajele și dezavantajele înainte de a decide dacă vrem să cumpărăm unul.

Aspiratoare robot – Avantaje si dezavantaje

Avantajele unui aspirator robot

 • Un aspirator robot poate fi foarte util. Îl puteți configura și acesta vă va curăța casa în locul dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că aveți mai mult timp pentru a face alte lucruri, deoarece robotul face curățenia. Acestea pot funcționa fără supraveghere.
 • Aspiratorul robot este mai inteligent decât credeți. Robotul poate simți tipul podea și se poate adapta în consecință. Se poate descurca cu podelele din lemn masiv sau covor, așa că va funcționa pentru casa dvs.
 • Aspiratoarele robot sunt atât de mici, încât pot încăpea sub paturi, canapele, fotolii sau comode de sertare. Dacă utilizarea unui aspirator convențional va îngreuna curățarea acestor spații, atunci ar trebui să încercați aspiratorul robot. Acesta este ușor de utilizat și va aspira rapid tot praful sau părul care se află acolo.
 • După cum știți, multe aspiratoare robot au funcții care sunt utile. Programarea orei de pornire este una dintre ele. Unele sunt prevăzute cu hărți, astfel încât să poată să meargă singure să vă curețe casa. Iar unele pot goli rezervorul pentru mizerie atunci când acesta este plin.
 • Dacă aveți un câine sau o pisică, atunci părul poate fi greu de curățat de pe podele și covoare. Folosirea unui aspirator robot vă poate ajuta cu această problemă.
 • În comparație cu un aspirator tradițional, aspiratoarele robot sunt mult mai silențioase. Aspiratoarele clasice pot fi zgomotoase și vă pot face să vă simțiți inconfortabil. Aceste aspiratoare robot au capacitatea de a-și regla nivelul de zgomot, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji cu privire la cât de tare este.
 • Cele mai bune aspiratoare robot au aplicație mobilă pentru a controla aspiratorul. Nu trebuie să faceți nimic altceva. Dacă nu sunteți acasă, trebuie doar să apăsați câteva butoane și aspiratorul va face curățenie.
 • Aspiratoarele robot se încarcă singure. Ele pot merge la stația de andocare și se pot reîncărca atunci când termină de curățat sau dacă bateriile lor sunt descărcate.

Dezavantajele unui aspirator robot

 • Un aspirator robot nu poate înlocui un aspirator clasic. Un aspirator tradițional are motoare mai puternice, sisteme de filtrare mai bune și poate curăța mai multe tipuri de suprafețe.
 • Aspiratoarele robot sunt scumpe. Majoritatea modelelor costă peste 1000 de lei. În unele cazuri, acestea pot costa chiar și peste 2000 de lei.
 • Când aspirați toată casa, durează mult timp. Dacă există ceva în cale, cum ar fi mobila sau colțurile, atunci va dura mai mult timp pentru a aspira zona respectivă. Din momentul în care orice senzor (cum ar fi un obstacol) atinge altceva, poate dura mai mult timp pentru a schimba traseul.

amxea e50 - smart memory

Aspiratoarele clasice – Avantaje si dezavantaje

Avantajele unui aspirator clasic

 • Aspiratoarele convenționale au o putere de aspirare mai mare decât aspiratoarele robot
 • Un aspirator obișnuit are costuri reduse. Acesta poate avea saci de hârtie sau saci din țesătură reutilizabili care pot funcționa până la doi ani.
 • La un aspirator fără sac, nu este nevoie să schimbați sacul. Economisim bani care ar fi fost cheltuiți pentru schimbarea lor.
 • Un sistem suplimentar de filtrare HEPA asigură că aerul care iese din aspiratorul dumneavoastră este proaspăt și curat.

Dezavantajele unui aspirator clasic

 • Ne putem murdări atunci când schimbăm sacul. Respirăm praful, ceea ce poate afecta persoanele cu alergii. Unele modele au saci cu sisteme de filtrare mai avansate, dar acestea costă, de obicei, foarte mult.
 • aspiratorul clasic este mult mai zgomotos

aspirator clasic

In concluzie, poți înlocui un aspirator clasic cu un aspirator robot?

Este posibil să nu doriți să înlocuiți aspiratorul actual cu un robot dacă aveți podele dure și covoare.

Deși robotul va scăpa de cea mai mare parte a murdăriei, este puțin probabil ca acesta să poată curăța perfect o cameră întreagă sau o zonă de sub mobilă- astfel încât aceste locuri ar putea rămâne murdare, indiferent de tipul de metodă de curățare folosită pe alte zone.

Un aspirator robot nu poate curăța mobila sau tapițeria, dar un aspirator portabil poate.

Credem că cel mai bine este să investești într-un aspirator robot care se va ocupa de cea mai mare parte a curățării podelelor, iar tu vei avea nevoie de aspiratorul portabil doar pentru o curățare în profunzime ocazional.

În acest fel, podelele dvs. vor fi cât se poate de curate.

Un comentariu la „Aspirator Robot vs Aspirator clasic”

Lasă un comentariu