Aspiratorul robot funcționează și pe covoare

Adrian

Covorul este una dintre cele mai dificile suprafețe pe care un aspirator trebuie să le curețe.

Spre deosebire de lemnul de esență tare sau de gresie, fibrele covoarelor pot reține praful, murdăria și părul, ceea ce face dificilă o curățare temeinică.

Totuși, aspiratoarele robot sunt în măsură să facă față provocării. Aceste dispozitive sunt echipate cu senzori puternici care le ajută să se deplaseze în jurul mobilierului și să se orienteze prin cameră.

Au adesea mai multe perii care lucrează împreună pentru ridica mizeria de pe fibrele covoarelor. Ca urmare, aspiratoarele robot pot oferi covoarelor dvs. o curățare în profunzime – chiar și în locurile greu accesibile.

De pe parchet sau gresie direct pe covor

Aspiratoarele robot devin din ce în ce mai populare, deoarece oamenii caută modalități de a-și simplifica viața. Aceste mașinuțe folosesc senzori pentru a vă explora casa, iar unele chiar cartografiază spațiul pentru o curățare mai eficientă.

Ele pot naviga în jurul mobilierului și pot trece ușor de pe parchet sau gresie direct pe covor. După ce termină sarcinile, aspiratorul robot se va întoarce la docul său pentru a se reîncărca.

Una dintre caracteristicile atrăgătoare ale aspiratoarelor robot este că pot trece de la lemn la covoare, ceea ce le face versatile și ușor de utilizat.

Indiferent dacă aveți un apartament mic sau o casă mare, un aspirator robot vă poate ajuta să vă păstrați podelele curate cu un efort minim din partea dumneavoastră.

De pe parchet sau gresie direct pe covor

Cel mai bun aspirator robot pentru covoare

Roborock S7 se află printre cele mai bune aspiratoare robot pentru covoare întrucât vine dotat cu funcția de detectare a covoarelor.

Roborock S7 este un aspirator robot high-end care promite să ofere o curățenie superioară. Una dintre modalitățile prin care reușește acest lucru este detectarea automată a covoarelor și ajustarea rutinei de curățare în consecință.

Cele mai multe aspiratoare robotizate pur și simplu măresc puterea de aspirare atunci când întâlnesc un covor, dar S7 face un pas mai departe. Acesta își ridică mopul atunci când întâlnește ceva cu fir, asigurându-se că atât covoarele, cât și podelele dure sunt curățate temeinic.

S7 dispune de lasere care vă scanează podelele și trasează cel mai eficient traseu de curățare. Drept urmare, este unul dintre cele mai eficiente aspiratoare robot de pe piață atunci când vine vorba de covoare sau mochete.

roborock s7 detectare covoare

Cum evităm ca aspiratorul robot să se blocheze?

Un aspirator robot poate fi un accesoriu grozav pentru orice casă, asigurând o curățare automată cu un efort minim din partea dumneavoastră. Dar o problemă comună cu aceste dispozitive este că acestea se pot bloca adesea, lăsându-vă cu o mizerie de curățat.

Există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a preveni acest lucru.

  • asigurați-vă că alegeți un aspirator robot care este proiectat pentru tipul dvs. specific de podea. Dacă aveți o mulțime de covoare, de exemplu, căutați un model cu aspirare puternică și perii robuste.
  • mențineți peria aspiratorului curată și fără resturi. O perie înfundată poate face ca aspiratorul să se blocheze mai ușor.
  • asigurați-vă că zona din jurul stației de încărcare este liberă și lipsită de obstacole.

Un aspirator robot poate distruge covorul?

Răspunsul este, de obicei, nu. Un aspirator robot rareori va strica un covor, mobila sau parchetul.

În cel mai rău caz, ar putea aspira câteva fire de pe covorul dumneavoastră. Aspiratoarele robot moderne folosesc aspirație care nu poate dăuna covorului dumneavoastră.

Tot ce trebuie să vă asigurați este ca aspirația să nu fie prea puternică. Puteți ajusta setările de pe majoritatea roboților astfel încât să aibă exact puterea potrivită de aspirare.

Ce se întâmplă dacă aveți un covor mai gros

O întrebare frecventă pe care o au consumatorii este dacă aceste aspiratoare se pot descurca sau nu cu covoarele groase.

Răspunsul depinde de modelul specific de aspirator pe care îl folosiți. Modelele Roomba, de gamă superioară, sunt concepute pentru a se descurca cu covoarele cu fire mai înalte, datorită aspirației puternice și turbinelor duble.

Este posibil ca alte modele de aspiratoare robot să nu se descurce la fel de bine pe covoare mai groase. Dacă vreți un aspirator bun pentru astfel de covoare, căutați caracteristici precum aspirarea puternică, turbinele duble sau caracteristici similare care indică faptul că aspiratorul este conceput pentru covoare mai groase.

Ce se întâmplă dacă aveți un covor mai gros

Aspiratorul robot memorează harta locuinței

Aspiratoarele roboti au parcurs un drum lung în ultimii ani. În prezent, acestea sunt echipate cu senzori avansați și tehnologie de cartografiere care le permite să navigheze cu ușurință prin casa dvs.

Dar oare aceste aspiratoare învață cu adevărat casa?

Răspunsul este da și nu. Cele mai multe aspiratoare robot vor crea o hartă a casei dvs. pe măsură ce fac curățenie, ceea ce le permite să își optimizeze traseele de curățare și să evite să se lovească de mobilă sau să se blocheze. Cu toate acestea, această hartă este, de obicei, stocată la nivel local pe aspiratorul însuși și nu este partajată cu producătorul. Ca atare, nu este posibil ca aspiratorul să vă „învețe” casa în același mod în care ar face-o un om.

Acestea fiind spuse, unele aspiratoare robot de calitate superioară vin cu conectivitate Wi-Fi și stocare în cloud. Acest lucru înseamnă că harta aspiratorului poate fi sincronizată cu smartphone-ul sau tableta dvs. și o puteți chiar partaja cu alți membri ai gospodăriei. Cu acest nivel de integrare, este posibil ca aspiratorul să vă „învețe” casa în timp, deși este încă departe de a putea egala nivelul de înțelegere pe care îl are un om.

Cât durează să curețe o cameră?

Cele mai multe aspiratoare robot au senzori care le ajută să navigheze în jurul mobilierului și a altor obstacole, astfel încât pot curăța întreaga suprafață a podelei unei încăperi.

Timpul necesar pentru ca un aspirator robot să curețe o cameră poate varia în funcție de dimensiunea camerei și de dispunerea mobilierului.

În general, camerele de aproximativ 25 mp cu aranjamente simple pot fi curățate în 15 minute sau mai puțin, în timp ce camerele mai mari cu aranjamente mai complexe ale mobilierului pot dura mai mult timp.

Unele aspiratoare robotizate au caracteristici speciale care le permit să curețe mai rapid și mai eficient, cum ar fi modurile multiple de curățare și coșurile de gunoi cu golire automată. Astfel, atunci când alegeți un aspirator robot, este important să luați în considerare dimensiunea camerei.

Lasă un comentariu