Aspiratorul robot se învârte în cerc. De ce?

Tudor

Am primit multe plângeri de la cititori precum că aspiratorul robot se învârte în cerc. De ce fac asta?

Unii spun că se întâmplă pentru că roboții încearcă să găsească drumul înapoi la stația de încărcare, în timp ce alții cred că aceștia fac o hartă a casei. Dar ce se întâmplă cu adevărat?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie mai întâi să înțelegem cum funcționează aceste aspiratoare.

Un aspirator robot folosește o combinație de senzori, lasere și camere, pentru a cartografia împrejurimile. Apoi creează o hartă virtuală a casei, care îl ajută să ocolească obstacolele și să evite să cadă pe scări. Când întâlnește un obstacol, dă înapoi și încearcă un alt traseu. Dacă nu reușește, se învârte în cerc până când găsește o cale liberă.

Top 4 motive de ce aspiratorul robot se învârte în cerc

1. Probleme cu bara de protecție

Dacă aspiratorul dvs. robot începe brusc să se deplaseze în cercuri, există 2 probleme posibile legate de bara de protecție: bară de protecție dislocată sau senzorii de pe bara de protecție sunt murdari.

Să începem cu bara de protecție.

Aspiratorul dvs. robot are o bară de protecție pentru a-l proteja de lovituri și coliziuni. În timp, această bară de protecție se poate bloca cu resturi sau se poate disloca, determinând aspiratorul robot să creadă că se apropie de un obstacol. Când se întâmplă acest lucru, aspiratorul robot se va da înapoi și va merge în direcția opusă, rezultând acele cercuri enervante.

Soluția: Dacă constatați că bara de protecție a aspiratorului robot este dislocată, există o soluție ușoară. Pur și simplu împingeți ușor bara de protecție până când aceasta revine la locul ei.

Este posibil să fie nevoie să folosiți puțină forță, dar aveți grijă să nu exagerați sau ați putea deteriora aspiratorul.

Odată ce bara de protecție este la locul ei, aspiratorul dvs. ar trebui să funcționeze în mod normal. Dacă veți continua să aveți probleme, consultați manualul sau contactați producătorul pentru asistență suplimentară.

bara de protectie

Cealaltă cauză probabilă sunt senzorii murdari ai barei de protecție. Acești senzori ajută aspiratorul robot să navigheze prin trimiterea de semnale către procesorul său despre obstacolele din apropiere. Dacă senzorii sunt murdari, aceștia nu vor putea trimite semnale precise, iar aspiratorul robot va fi confuz și va merge în cercuri.

Soluția: Vestea bună este că este ușor să curățați senzorii aspiratorului dvs. Pur și simplu folosiți o cârpă moale pentru a șterge orice murdărie sau resturi. De asemenea, ar trebui să evitați să folosiți detergenți puternici, deoarece aceștia pot deteriora senzorii.

2. Roțile aspiratorului robot sunt blocate sau deteriorate

Dacă aspiratorul robot se învârte în cerc, este posibil ca roțile să fie blocate. Acest lucru se poate întâmpla dintr-o varietate de motive, dar cea mai frecventă cauză este acumularea de murdărie și resturi. În timp, particulele mici se pot acumula pe roți și pot provoca blocarea acestora.

În unele cazuri, este posibil să puteți curăța roțile și să rezolvați problema.

Dacă roțile sunt grav deteriorate, este posibil să fie nevoie să le înlocuiți.

De-a lungul timpului, chiar și cele mai bune aspiratoare vor suferi uzură. Acest lucru este valabil mai ales pentru aspiratoarele robot, care se deplasează în mod constant pe podele și covoare.

Una dintre cele mai frecvente probleme este reprezentată de roțile uzate.

Soluția: Dacă benzile de rulare ale anvelopelor nu mai sunt vizibile sau dacă există rupturi mari în cauciuc, este timpul să înlocuiți modulele roților. Din fericire, acesta este un proces relativ ușor. Pur și simplu îndepărtați roțile vechi și fixați-le pe cele noi în locul lor.

În cele mai multe cazuri, va trebui să folosiți o șurubelniță pentru a scoate șuruburile. Odată ce noile roți sunt la locul lor, aspiratorul dvs. ar trebui să fie ca nou.

rotile aspiratorului sunt blocate

3. Softul aspiratorului robot necesită actualizare

Dacă aspiratorul dvs. robot se comportă ciudat și merge în cercuri, este posibil ca aplicația să nu fie actualizată.

În primul rând, verificați dacă aspiratorul este compatibil cu o aplicație inteligentă. Dacă este, deschideți aplicația și asigurați-vă că aspiratorul dvs. are cel mai recent update de software. Uneori, actualizările pot ajuta la remedierea unor erori care ar putea cauza probleme.

Dacă aspiratorul dvs. încă nu funcționează corect după actualizarea firmware-ului, este posibil să fie nevoie să îl resetați, folosind indicațiile producătorului.

Dacă aspiratorul dvs. are în continuare probleme, cel mai bine este să contactați vânzătorul pentru o mai bună rezolvare a problemelor.

Softul aspiratorului robot necesită actualizare

4. Senzorii pentru detectarea treptelor sunt murdari

Una dintre posibilități este că senzorii de detectare a treptelor sunt murdari.

Acești senzori ajută aspiratorul să evite căderea pe scări, așa că, dacă sunt acoperiți de murdărie, aspiratorul ar putea crede că se apropie o treaptă și începe să se învârtă în cerc.

senzori trepte

Pentru a curăța senzorii, ștergeți-i cu o lavetă curată, ușor umezită.

Lasă un comentariu