Cât de des trebuie să faci curat în casă

Tudor

Curățenia este o parte importantă a menținerii sănătății noastre și a familiei noastre. Puțini oameni știu însă care sunt elementele de bază ale curățeniei.

Curățenia nu este o treabă care se face o singură dată. Este ceva ce trebuie să faceți în mod regulat pentru a păstra un aspect plăcut.

Cei mai mulți oameni fac curățenie cam o dată pe săptămână, dar s-ar putea să fie nevoie să o faci mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de multe lucruri ai.

De asemenea, ar trebui să faceți o curățenie generală cel puțin de două ori pe an.

Curățenia nu este o activitate întotdeauna distractiv de făcut, dar este importantă pentru sănătatea noastră. Praful și murdăria se pot aduna în anumite zone și pot deveni un teren propice pentru germeni și bacterii. Dar există câteva trucuri care vă pot ajuta să economisiți timp și energie în timp ce faceți curățenie.

De câte ori se face curățenie în casă ?

Știm cu toții că o casă curată este importantă. Dar poate fi greu să știm cât de des să curățăm și ce să curățăm. Unele lucruri sunt ușor de înțeles, cum ar fi să nu lași o grămadă de vase în chiuvetă sau să speli geamurile în fiecare zi.

De câte ori se face curățenie în casă

Dar dacă doriți ca locuința dvs. să rămână permanent curată, trebuie să vă faceți un plan și să vă rezervați timp în fiecare zi pentru curățenie, precum și mai mult timp în weekenduri.

  • Ce trebuie să faci în fiecare zi

Ar trebui să spălați vasele și să curățați chiuveta din bucătărie în fiecare zi. Acest lucru se datorează faptului că nu este plăcut să vezi un munte de vase murdare.

De asemenea, ar trebui să vă faceți patul în fiecare zi înainte de a pleca la serviciu. Acest lucru vă va da un sentiment de ordine și vă va face casa mai plăcută.

Seara, după ce scăpăm de vase, experții ne sfătuiesc să ștergem și blatul de bucătărie și să măturăm rapid podeaua pentru a nu încurca diverse insecte.

După ce faceți o baie sau un duș, spălați rapid cada de baie pentru a nu fi nevoiți să munci mai mult a doua zi.

  • Ce trebuie să faci în fiecare săptămână

Există câteva activități pe care ar trebui să le faceți în fiecare săptămână pentru ca locuința dumneavoastră să arate bine.

În weekend sau când aveți timp, ștergeți praful de pe mobilă cu o cârpă și un spray special pentru a o păstra cu aspect nou, aspirați și spălați podeaua în toată casa. Puteți să folosiți un aspirator robot pentru a vă ușura munca.

Este o idee bună să schimbi așternuturile , să faci o curățenie temeinică în baie și să speli aragazul și cuptorul cu microunde, dacă le folosești. Dacă nu ai gătit niciodată în viața ta, poți șterge aragazul chiar mai rar, dar este totuși o idee bună să faci acest lucru din când în când.

  • Ce trebuie să faci o dată pe lună

Este o idee bună să vă curățați casa o dată pe lună. Aceasta include aspirarea patului, a canapelei și a aspiratorului; spălarea mașinii de spălat vase și a mașinii de spălat; ștergerea lămpilor și a candelabrelor; și aspirarea grilelor de aer condiționat.

  • Ce trebuie să faci o dată la 6 luni/1 an

Dacă respectați un program și casa dvs. este curată, nu trebuie să duceți covoarele la curățătorie decât o dată pe an. De asemenea, este o idee bună să spălați ferestrele de două ori pe an, o dată pe interior și o dată pe exterior. De asemenea, puteți șterge ușile, întrerupătoarele de lumină și să ceruiți podelele.

De unde se începe curățenia ?

Curățenia în casă poate necesita mult timp.

Este posibil să fie nevoie să petreceți câteva ore sau chiar un weekend întreg, în funcție de ordinea în care se face curățenia și de cât de mare este casa dumneavoastră.

Cu toate acestea, puteți face acest proces mai ușor dacă știți cu ce începeți de obicei.

De unde se începe curățenia

Pentru a economisi timp, începeți cu zonele cele mai des folosite din casa dvs., cum ar fi dormitorul, camera de zi și bucătăria.

Dacă doriți să vă curățați casa, începeți de sus și coborâți. Asta înseamnă că trebuie să curățați ferestrele, ușile, mobilierul și accesoriile superioare înainte de a face orice altceva. Acest lucru va face ca praful să nu ajungă peste tot. Dacă casa dvs. este pe mai multe niveluri, începeți de la ultimul etaj și coborâți.

1. Dormitor

Dormitorul tău ar trebui să fie întotdeauna un loc în care te poți relaxa după o zi lungă.

Este important ca acesta să fie confortabil, ordonat și aerisit. Pentru a vă curăța rapid dormitorul, începeți prin a vă pune toate hainele și alte obiecte la locul lor.

Schimbați lenjeria de pat cu una curată, ridicați salteaua și ștergeți praful de pe somieră, ștergeți ferestrele, ușile și ștergeți praful de pe mobilă, aspirați podeaua și covorul și, în final, dați cu mopul. Puteți folosi un aspirator robot cu mop care va face asta în mod automat. Vedeți aici care sunt cele mai bune.

curatenie Dormitor

2. Living

Trebuie să faceți ordine în toate lucrurile atunci când faceți curățenie în casă. Acest lucru înseamnă să pui lucrurile la locul lor în sufragerie, ca și în dormitor. Dacă nu o faci, te vei împiedica de lucruri și îți va fi mai greu să te organizezi.

Pentru a vă curăța casa, începeți prin a șterge praful de pe toată mobila. Aveți grijă să ștergeți corpurile de iluminat și ferestrele. Apoi, curățați canapeaua și fotoliile. La final, aspirați podeaua și spălați-o.

curatenie living

3. Bucătărie

Bucătăria are nevoie de o întreținere constantă, mai ales dacă gătiți frecvent. Puteți începe prin a curăța spațiul.

Acest lucru înseamnă strângerea tuturor lucrurilor care nu-și au locul aici și spălarea vaselor murdare. Apoi, aruncați tot ce este stricat, vechi sau inutil în frigider și curățați aparatul în interior și în exterior.

Asigurați-vă că curățați toate echipamentele de bucătărie, ștergându-le și spălându-le.

Curățați mobilierul suspendat pe perete, spălați chiuveta și schimbați toate articolele textile, cum ar fi fețele de masă, prosoapele de bucătărie sau mănușile de bucătărie.

După ce ați terminat, aspirați și spălați podeaua.

curatenie bucatarie

4. Baia

Baia ar trebui să fie ultimul loc pe care îl curățați atunci când faceți curățenie în casă. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să te întorci la ea pentru a face unele sarcini, cum ar fi spălarea sau ștergerea lucrurilor.

Așadar, după ce ați terminat de curățat celelalte părți ale casei, mergeți la baie și începeți să scăpați de lucrurile de care nu mai aveți nevoie.

Spălați geamurile și oglinzile, dezinfectați și curățați toate obiectele sanitare, ștergeți dulapurile și alte suprafețe, schimbați prosoapele și, în final, aveți grijă de podele.

curatenie baie

Lasă un comentariu