Cate tipuri de aspiratoare robot exista?

Tudor

In mod firesc, alegerea unui aspirator robot nu este deloc simpla. Aceasta depinde in mare parte de tipul aspiratorului, de performantele lui, dar si de pret pentru ca in era consumerismului, raportul calitate-pret cantareste foarte mult. Alegerea unui robot de curatenie trebuie, de fapt, facuta in functie de nevoile utilizatorului. Daca acesta isi doreste un aspirator care sa asigure doar o curatare superficiala in mod periodic, pretul va fi primul criteriu de achizitie. Daca isi doreste o curatare in profunzine, atunci cu siguranta tipul aspiratorului si caracteristicile lui, precum si functiile de care dispune sunt foarte importante.

Tipuri si modele de aspiratoare robot disponibile pe piata

Aspiratoarele robot sunt disponibile pe piata in mai multe forme si tipuri, fiind ideale pentru a indeparta cele mai multe urme praf si de impuritati. In cazul in care utilizatorii doresc mai mult de o curatare superficiala, este important ca aspiratorul ales sa faca fata exigentelor, sa fie o varianta mai avansata, dar si cu un pret accesibil in raport cu calitatea pe care o ofera.

Asadar, pe piata sunt disponibile aspiratoare robot:

  • cu spalare – care asigura o curatare mai intensa decat cele simple, apeland la apa pentru a spala suprafetele in timp ce le aspira. O varianta excelenta de aspiratoare robot cu spalare este reprezentata de aspiratoarele iRobot, care pot folosi chiar si solutii de apa cu otet sau pe baza de enzime naturale. Aceste optiuni genereaza curatarea eficienta a podelelor din parchet sau din gresie, iar curatenia va rezista mai bine multumita efectului antistatic al solutiilor folosite;
  • cu mop – care curata prin aspirare si ulterior sunt parcurse din nou traseele pentru stergerea prin intermediul functiei de mop. Aspiratoarele cu mop nu se diferentiaza foarte mult de cele cu spalare, dar cele cu spalare sunt mai eficiente, indeplinind abele functii simultan. Un aspirator bun poate spala urmele de praf si poate curata suprafetele in profunzime;
  • simple – care doar aspira suprafete diferite, care elimina praful si murdaria de pe gresie, parchet, mochete si covoare care nu au peri foarte lungi. Acestea nu spala, dar aspira atunci cand sunt programate.

tipuri de aspiratoare robot 2

Cum stii ca ai ales cel mai bun tip de aspirator robot?

Alegerea celui mai bun aspirator robot depinde de mai multe criterii, dar tipul acestuia este poate principalul criteriu dupa care cumparatorii trebuie sa se ghideze. Ei vor sti daca au nevoie doar de un dispozitiv care aspira, de un dispozitiv care si spala podelele sau care tine loc si de aspirator si de mop.

In mod firesc, aspiratoarele inteligente isi indeplinesc functiile pentru care sunt concepute. Aceste produse indispensabile pentru curatenie sunt inventii deosebite, menite sa ajute oamenii sa depaseasca cu brio necesitatea efectuarii treburilor casnice, mai ales cand starea de sanatate nu le permite acest lucru.

Aspirarea zilnica este o adevarata provocare, chiar si pentru cei care nu au un loc de munca, iar aceasta sarcina ar putea fi mult usurata cu ajutorul aspiratoarelor robot care nu ridica praful asa cum o face matura si nu implica niciun pic de munca fizica.

Asadar, pentru a sti ca aspiratorul robot ales este varianta potrivita, cumparatorii trebuie sa tina cont de urmatoarele aspecte:

Functiile de care dispune

Aspiratorul robot trebuie sa aduca un plus de confort in viata utilizatorilor, nu sa o complice. Tocmai de aceea este necesar ca potentialii cumparatori sa apeleze la un produs care ofera functii utile. De exemplu, este foarte importanta achizitionarea unui aspirator cu mop sau cu spalare, daca aparatul va fi folosit pentru o curatenie mai aprofundata.

Daca se cauta un produs care sa inlocuiasca utilizarea unui aspirator clasic bun, atunci un aspirator robot clasic va fi mai mult decat suficient. Nu in ultimul rand, functiile de programare si de memorare ale aspiratorului robot sunt foarte importante, in baza lor putandu-se seta calendarul de functionare al dispozitivului.

Autonomia aparatului smart

Aspiratorul robot trebuie sa aiba o autonomie cat mai mare, de minim 100-120 de minute pentru a putea curata intreaga suprafata fara a se opri din lucru. Cu toate acestea, daca autonomia nu este atat de mare, aspiratoarele inteligente au capacitatea de a se intoarce la statia de incarcare pentru a-si incarca bateriile, ulterior isi vor continua traseul stability.

Performanta

Aspiratoarele robot performante sunt cele care nu numai ca indeparteaza praful de la suprafata, ci si parul de animale in profunzime, au un tipar de curatenie variat, nu doar cel clasic si pot fi reglate sa treaca de mai multe ori peste acelasi loc, daca depisteaza un grad de mizerie mai mare. Cele mai bune modele au pana la cinci tipare de curatenie si pot fi conectate la telefoanele mobile sau dispozitivele smart pentru a putea fi programate si controlate in mod corespunzator.

cum sa alegi un aspirator robot

Cum va ajuta un aspirator robot sa va curatati casa

Aspiratoarele inteligente pot fi folosite de catre utilizatori de (aproape) toate varstele, inclusiv de persoanele cu deficiente fizice, mentale si senzoriale, care nu au cunostintele necesare pentru folosirea lor, care nu au experienta in instalare si in utilizare si nu sunt instruiti in acest sens.

Robotul de aspirare este o investitie potrivita pentru familii numeroase si mai putin numaroase, pentru apartamente mici sau case spatioase, pentru persoane care nu se mai pot apleca, nu mai pot depune efort fizic pentru a face curatenie si pentru cele care nu mai gasesc suficient timp pentru a face acest lucru zilnic.

Aspiratoarele robot ajuta utilizatorii sa isi curete casa imediat dupa instalare si dupa descarcarea aplicatiei de pe internet, care se poate efectua rapid si simplu. Practic, un astfel de aspirator ajuta la curatarea locuintei pentru ca foloseste un sistem de navigare modern care permite stabilirea unui traseu pe mai multe zone pe care le curata in mod eficient, urmarind atat zonele parcurse, cat si cele neparcurse, pentru a asigura o acoperire completa.

Nu in ultimul rand, aspiratoarele robot asigura o curatenie locala, dar si totala, sunt disponibile in mai multe tipuri si dimensiuni, au functii din cele mai diverse si scuteste utilizatorii de un efort fizic intens.

Lasă un comentariu