Cum funcționează un aspirator robot dacă aveți trepte

Tudor

Aveți trepte în casa dumneavoastră? Dacă da, poate vă întrebați cum funcționează un aspirator robot. Se pare că, de fapt, este destul de simplu.

Aspiratorul robot utilizează o varietate de senzori pentru a naviga și pentru a evita obstacolele, inclusiv scările.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități simple de a vă păstra podelele curate, un aspirator robot este opțiunea perfectă.

aspirator robot trepte

Cum funcționează un aspirator robot dacă aveți trepte

Aspiratoarele robot sunt una dintre cele mai recente apariții în lumea tehnologiei de curățare automată.

Aceste unități mici și autonome au revoluționat modul în care mulți oameni își curăță casele, oferind o alternativă fără complicații la aspiratoarele tradiționale. Însă una dintre limitările aspiratoarelor robot actuale este că nu pot urca scările. Acest lucru înseamnă că nu sunt potrivite pentru utilizarea în case cu mai multe etaje.

Deși unii producători lucrează la dezvoltarea de aspiratoare robot care urcă scările, în prezent nu este posibil să se achiziționeze o unitate care să poată curăța toate zonele unei case cu mai multe etaje.

aspirator robot trepte 2

Cele mai multe aspiratoare robot sunt echipate cu senzori anti-cădere pe partea inferioară care detectează dacă se află în apropierea unui pervaz, a unei scări sau a oricărei alte căderi.

Atunci când senzorii detectează o cădere, aspiratorul se va îndepărta de aceasta și își va continua modelul de curățare.

Această caracteristică permite aspiratorului să curețe în jurul scărilor fără a cădea pe ele și a se deteriora.

Majoritatea aspiratoarelor robot au caracteristici speciale sau senzori care le ajută să curețe scările mai eficient.

Unele modele au perii rotative care sunt concepute pentru a desprinde și îndepărta murdăria și resturile de pe scările cu mochetă.

Altele au o aspirație puternică care poate curăța în profunzime suprafețele dure, cum ar fi gresia sau lemnul.

Există totuși o variantă pentru trepte

Se numește sTetro. Robotul de curățenie sTetro utilizează un mecanism inedit pentru a urca scările și a curăța locurile greu accesibile.

Sistemul său de benzi transportoare este inspirat de teoria Tetris Tiling Theory, care afirmă că orice formă poate fi realizată prin combinarea unui set de forme de bază.

Acest principiu a fost folosit în multe aplicații diferite, dar sTetro este primul care îl folosește pentru curățenie. Sistemul de benzi transportoare îi permite robotului să se agațe de suprafețe și să se tragă singur în sus, permițându-i să urce scări și să ajungă în zone înalte pe care alți roboți de curățenie nu le pot atinge.

sTetro folosește senzori pentru a se deplasa în jurul obstacolelor și al mobilierului, ceea ce îl face mult mai eficient decât metodele tradiționale de curățenie. Datorită acestui design inovator, sTetro este unul dintre cei mai capabili roboți de curățenie de pe piață în prezent.

Cât de siguri sunt senzorii anti-cădere?

Pe măsură ce vremea se schimbă, mulți încep să se gândească și la schimbarea rutinei de curățenie în casă. Unii pot lua în considerare cumpărarea unui aspirator robot pentru prima dată. Una dintre caracteristicile care vă pot atrage la un aspirator robot este senzorul de cădere. Dar sunt acești senzori de încredere?

senzori anti cadere

Cum funcționează senzorii de cădere?

Senzorii de cădere au rolul de a împiedica aspiratorul robot să cadă accidental pe scări. Acești senzori folosesc lumina infraroșie pentru a detecta schimbările de distanță. Atunci când senzorul detectează o modificare a distanței, acesta trimite un semnal aspiratorului robot care îi spune să se oprească și să se întoarcă.

Există două tipuri principale de senzori de cădere în infraroșu: activi și pasivi. Senzorii activi emit lumină în infraroșu și apoi măsoară lumina reflectată pentru a detecta schimbările de distanță. Senzorii pasivi, pe de altă parte, nu emit nicio lumină; ei măsoară pur și simplu lumina infraroșie ambientală din mediul înconjurător

Sunt senzorii de cădere fiabili?

Nu există un răspuns definitiv atunci când vine vorba de fiabilitatea senzorilor de cădere de pe aspiratoarele robot. Unii utilizatori au avut experiențe bune cu aceștia, în timp ce alții au constatat că aspiratorul lor robot a căzut pe scări în ciuda faptului că au un senzor de cădere. Este important să vă faceți cercetări și să citiți recenziile utilizatorilor înainte de a cumpăra un aspirator robot cu senzor de cădere.

Un lucru de reținut este că, chiar dacă aspiratorul robot are un senzor de cădere, ar trebui să fiți în continuare prudent. Este întotdeauna posibil ca senzorul să cedeze sau ca aspiratorul dvs. să funcționeze defectuos într-un alt mod.

Dacă vă gândiți să cumpărați un aspirator robot cu senzor de cădere, este important să vă documentați și să citiți recenziile utilizatorilor înainte de a face achiziția. Nu există un răspuns definitiv atunci când vine vorba de fiabilitatea acestor senzori, dar este întotdeauna recomandat să fiți precauți.

1.5 cm – 2 cm este înălțimea maximă

Un aspirator robot este un aspirator autonom, care dispune de senzori pentru a detecta obstacolele.

Aceste dispozitive devin din ce în ce mai populare, deoarece pot funcționa fără intervenție umană.

Cele mai multe modele pot trece peste praguri de până la 1,5-2 cm înălțime, ceea ce le face perfecte pentru curățarea podelelor din lemn masiv și a covoarelor.

Cum funcționează?

Aspiratoarele robotizate au senzori care le ajută să navigheze în jurul obstacolelor și al mobilierului. De asemenea, au algoritmi care îi ajută să determine calea cea mai eficientă de urmat în timpul curățării. Cele mai multe modele pot curăța timp de aproximativ 1-2 ore înainte de a trebui să fie andocate și reîncărcate

Care sunt avantajele?

Aspiratoarele robotizate vă pot economisi timp și energie, făcând munca grea în locul dumneavoastră. Sunt excelente pentru persoanele cu alergii sau astm, deoarece pot ajuta la reducerea cantității de alergeni din casă. Multe modele vin acum cu funcții precum eliminarea automată a murdăriei și curățarea cu mopul, ceea ce le face și mai versatile

La ce ar trebui să mă uit când cumpăr unul?

Atunci când cumpărați un aspirator robot, ar trebui să luați în considerare factori precum durata de viață a bateriei, timpul de funcționare, puterea de aspirare, dimensiunea coșului și nivelul de zgomot. De asemenea, ar trebui să vă gândiți dacă doriți funcții suplimentare, cum ar fi curățarea sau eliminarea murdăriei. Este important să citiți recenzii pentru a vă face o idee despre cât de bine se comportă un anumit model în lumea reală

Lasă un comentariu