Cum se adaptează animalele de companie la aspiratoarele robot

Pe măsură ce aspiratoarele robot devin tot mai populare, se pune întrebarea dacă animalele de companie se adaptează sau nu la ele.

Unii proprietari de animale de companie spun că animalele lor de companie nu par să fie deranjate de aspiratorul robot, în timp ce alții spun că animalele lor de companie încearcă în mod constant să se dea la o parte sau chiar să se ascundă de acesta.

Până în prezent, nu a existat un răspuns definitiv la această întrebare. Să sperăm că, prin acest articol, vom putea înțelege mai bine cum reacționează animalele la aceste dispozitive.

pisicile si aspiratoarele robot

Ce este un aspirator robot?

Un aspirator robot este un aspirator mic, autonom, conceput pentru a curăța podelele. De obicei, aspiratoarele robotizate sunt echipate cu senzori care le permit să navigheze în jurul mobilierului și al altor obstacole, fără supraveghere.

Acestea sunt dotate cu perii sau alte instrumente care ajută la desprinderea și îndepărtarea murdăriei, a prafului și a părului de animale de companie de pe suprafețele podelelor. Multe aspiratoare robot includ caracteristici precum filtrele HEPA și pereții virtuali care ajută la îmbunătățirea și mai mult a performanțelor de curățare.

Aspiratoarele robot sunt ideale pentru proprietarii de animale care doresc să își mențină podelele curate fără a fi nevoiți să mute constant mobila sau să se îngrijoreze prea mult cu părul de animale.

Ce este un aspirator robot

Cât de ușor se obișnuiesc animalele cu aspiratoarele robot?

În calitate de proprietar de animale de companie, s-ar putea să vă întrebați dacă prietenul dvs. blănos va putea sau nu să se adapteze la un aspirator robot.

Vestea bună este că majoritatea animalelor de companie se pot adapta rapid și ușor la un aspirator robot. Unul dintre motivele principale pentru acest lucru este faptul că robotul nu pare a fi percepută ca fiind o amenințare prea mare pentru ei.

In comparație cu un aspirator clasic, acesta nu va produce la fel de mult zgomot. Majoritatea animalelor de companie au urechi sensibile, iar aspiratoarele tradiționale sunt de obicei foarte zgomotoase. Prin urmare, este posibil ca animalul dvs. de companie să prefere mai degrabă sunetul unui aspirator robot.

În concluzie, investiția într-un aspirator robot este o modalitate excelentă de a vă menține casa curată și ordonată fără a vă face griji pentru siguranța animalului dumneavoastră de companie.

Cât de ușor se obișnuiesc animalele cu aspiratoarele robot

Se tem pisicile de aspiratoarele robot?

Daca aveți o pisică, este posibil să vă întrebați dacă pisica dvs. se teme de un aspirator robot.

Este de înțeles că ar putea fi, deoarece zgomotul de aspirare poate fi destul de puternic, iar aspiratorul în sine este un obiect ciudat care se mișcă singur.

Cu toate acestea, nu toate pisicile se tem de aspiratoarele robot. Unele sunt curioase în legătură cu ele și chiar le place să le privească cum curăță.

Dacă pisica dvs. pare speriată de aspirator, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a o ajuta să se adapteze la el.

Puteți începe prin a pune în funcțiune aspiratorul în timp ce pisica dvs. se află în altă cameră și, în timp, îl puteți apropia treptat de ea.

Puteți încerca în același timp să plasați mâncarea sau jucăriile lor în apropierea aspiratorului pentru a ajuta la crearea unei asocieri pozitive.

Cu puțină răbdare și efort, pisica dvs. va învăța probabil să se adapteze la noul prieten robot.

Se tem pisicile de aspiratoarele robot

Semne ca animalul de companie se teme de aspiratorul robot

Daca aveți animale de companie, probabil că vă aspirați casa în mod regulat pentru o igienă cât mai bună.

Dar știați că animalului i-ar putea fi frică de aspiratorul robot?

Iată câteva semne care arată că îi este frică:

-Animalul va încerca să se ascundă sub mobilă imediat ce porniți aspiratorul.

-Faptul că se sperie de sunetul și vibrațiile aspiratorului poate face ca animalele de companie să saliveze excesiv.

-Animalul dvs. de companie va încerca să scape din zona în care este folosit aspiratorul prin urinare, lătrat agresiv sau gâfâit în ritm rapid.

Dacă observați oricare dintre aceste semne, este probabil ca animalului dvs. să îi fie frică.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la atenuarea fricii animalului dvs. de companie.

Încercați să îi prezentați animalului dvs. de companie aspiratorul încet și treptat. Lăsați-l să îl miroasă și să se obișnuiască cu prezența lui înainte de a-l porni.

Semne ca animalul de companie se teme de aspiratorul robot

Cum să opriți câinele să latre la aspirator?

Pentru proprietarii de animale de companie, unul dintre cele mai frustrante lucruri poate fi un câine care latră la aspirator. Nu numai că este deranjant, dar poate fi, de asemenea, dificil să vă convingeți câinele să se oprească odată ce a început.

Dacă câinele dvs. reacționează lătrând la aspirator sau alergând după el, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să opriți aspiratorul și să vă întoarceți la a sta pur și simplu în fața câinelui dvs. cu aspiratorul în mână.

Odată ce se calmează, răsplătiți-l cu o recompensă.

Apoi, porniți treptat aspiratorul și puneți-l în funcțiune de câteva ori în fața câinelui dumneavoastră.

Cu timp și răbdare, ar trebui să reușiți să vă antrenați câinele să asocieze aspiratorul cu lucruri pozitive, în loc să se simtă speriat sau amenințat de acesta.

Cum să opriți câinele să latre la aspirator

Cu ce asociază câinii aspiratoarele robot?

Este posibil să îți fi văzut cățelul încercând să atace aspiratorul, ca și cum acesta ar fi un obiect cu care să se joace. Dar ce cred cu adevărat câinii că sunt aspiratoarele?

Câinii pot urmări și ataca aspiratoarele pentru că le văd ca pe o amenințare. La urma urmei, aspiratoarele sunt mașini mari care fac mult zgomot. Pentru un câine, acest lucru poate fi interpretat ca un semn de pericol.

Câinii pot să urmărească aspiratoarele pentru că le văd ca pe o pradă. Atunci când un câine vede un aspirator care se mișcă, poate avea impresia că aparatul reproduce alte animale pe care câinele ar trebui să le urmărească. Drept urmare, câinii pot dori să atace aspiratoarele din instinct.

Desigur, nu toți câinii reacționează la aspiratoare în același mod. Unii câini pot fi speriați de aspiratoare, în timp ce alții pot fi curioși în legătură cu acestea. Totul depinde de fiecare câine în parte și de personalitatea acestuia.

Concluzie

Animalele de companie sunt membrii familiilor noastre și dorim să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta să se simtă în siguranță.

Urmând sfaturile simple de mai sus, vă puteți ajuta animalul de companie să își depășească teama de aspiratoarele robot.

Nu uitați, întărirea pozitivă este esențială, așa că asigurați-vă că îi răsfățați cu dulciuri atunci când manifestă un comportament bun în apropierea aspiratoarelor.

Lasă un comentariu