Cum se incarca un aspirator robot si cat dureaza incarcarea?

Tudor

Poate cele mai noi dispozitive de pe piata care folosesc cele mai noi tehnologii in vederea efectuarii unei curatenii spectaculoase si necesare in timp ce utilizatorii nu sunt acasa, aspiratoarele robot sunt preferate de persoane din toate categoriile sociale si de toate varstele. Sunt o solutie eficienta atat pentru familiile cu copii mici, care nu au timp suficient pentru curatenia zilnica, dar si pentru familiile in care exista batrani, bolnavi, persoane care nu se mai pot apleca si nu mai pot manui un aspirator clasic.

Cumpararea unui aspirator robot bun este o decizie foarte buna, mai ales pentru ca se incarca singur, rapid, incarcarea nu dureaza mult, iar pentru incarcare nu este nevoie decat de eliberarea statiei de andocare astfel incat acest dispozitiv inteligent sa gaseasca rapid directia si sa isi incarce bateriile.

Avantajele aspiratorului robot

Aspiratoarele robot exista de piata de cativa ani buni, avand acum preturi chiar accesibile. Gradul de confort si de eficienta pe care aceste produse le aduc in viata oamenilor justifica investitia in totalitate. Un astfel de aspirator ii va scuti pe utilizatori de efortul de a face constant curatenie in casa.

 Altfel spus, curatenia generala si zilnica nu va mai provoca din punct de vedere al efortului depus utilizatorii, ci va fi suficient ca o data la cateva saptamani sau chiar luni sa se faca o curatenie aprofundata, iar cu ajutorul unui astfel de dispozitiv se va mentine curatenia zilnica, se vor indeparta praful si impuritatile de pe podele, parul uman si de animale.

Dispozitivele smart beneficiaza de tehnologii prin care pot actiona independent de forta umana. Practic, aspiratoarele se programeaza din aplicatia instalata pe smartphone, se plimba prin locuinta, curata toate urmele de praf si de impuritati intalnite in cale si, atunci cand bateria se termina, se vor intoarce la statia de andocare unde se pot incarca singure pentru a-si continua sarcinile. Se poate crea chiar si un calendar de functionare in cazul in care se doreste curatarea periodica a suprafetelor.

avantajele aspiratorului robot

Aspiratoarele robot se incarca repede si functioneaza pe baza de baterii

Multi dintre cei care doresc sa achizitioneze un aspirator robot se intreaba cum pot aceastea acoperi o suprafata atat de mare, din moment ce au nevoie de electricitate, cat de lung ar trebui sa fie firul de incarcare si cum se pot folosi acestea in mod corespunzator. Explicatia este una foarte simpla. Robotii de curatare nu se conecteaza la priza in timpul functionarii, acestea au baterii care au o autonomie ce poate atinge pana la 120 de minute, in majoritatea cazurilor. Cele mai bune aspiratoare robot sunt cele care curata locuinta pe indelete.

Pentru un apartament, acest interval de timp este mai mult decat suficient. In plus, daca suprafata de curatat este mai mare, sau aspiratorul robot are nevoie de mai multa putere pentru a continua curatenia, acesta se intoarce automat la statia de reincarcare cand termina resursele de energie. Dupa ce se incarca la capacitate maxima, reia procesul de curatenie din punctul in care a ramas initial.

Dupa incarcare, aspiratoarele inteligente pot curata suprafete diferite. Dispun de o autonomie ridicata si incarcare automata. Pot fi incarcate prin smartphone sau prin tableta. Compacte si subtiri, cu o putere de aspiratie mare si o autonomie impresionanta, aspiratoarele robot pot curata diferite suprafete, chiar si in locuri delicate, precum sub mobila sau sub pat. Pe piata de profil exista si modele dotate cu tehnologie ultra moderna care dispun de o baza de incarcare rapida, aspiratoare cu adevarat inteligente care se vor dovedi de un real folos utilizatorilor.

incarcare robot aspirator

Cum se amplaseaza unitatea de incarcare a aspiratorului robot pentru o eficienta mai mare?

Pentru o incarcare corespunzatoare a aspiratorului robot, este foarte importanta pozitionarea unitatii de incarcare a acestuia. Aceasta unitate se amplaseaza intr-o zona deschisa, libera, astfel incat aspiratorul sa se poata intoarce rapid si fara probleme ori de cate ori ramane fara baterie. Cu alte cuvinte, specialistii recomanda ca statia de incarcare sa respecte cateva caracteristici importante in cee ace priveste amplasarea. Practic, sa se afle la:

 • la minim 0.5 metri de perete pe fiecare latura a unitatii de incarcare;
 • la minim 1 metru in fata unitatii de incarcare;
 • departe de mese, scaune, alte obstacole;
 • la minim 1 metru de trepte;
 • la minim 2.5 metri de barierele de tip perete virtual;
 • in spatii deschise.

De asemenea, utilizatorul trebuie sa stie ca pentru folosirea optima, trebuie sa se indeplineasca urmatoarele conditii:

 • se va pastra unitatea de incarcare pe o suprafata plana, astfel incat aspiratorul sa curete mai efficient;
 • nu se va amplasa unitatea de incarcare in pozitie inclinata sau in spatele ori in fata unor obstacole;
 • Intotdeauna unitatea de incarcare a aspiratoarelor robot se lasa in priza, astfel incat aceste dispozitive sa poata sa se intoarca la incarcare de cate ori este nevoie;
 • in plus, se va amplasa unitatea de incarcare in zona cu suficienta acoperire WI FI, astfel incat intensitatea semnalului sa fie suficienta pentru aspiratorul robot.

Cat de des se incarca aspiratorul robot?

La aceasta intrebare nu exista un raspuns clar, cert este ca aspiratorul robot se incarca ori de cate ori este necesar si ori de cate ori ramane fara baterie. Atunci cand ajung la 10% din capacitatea bateriei, chiar daca sunt in timpul aspirarii, aspiratoarele se intorc in statia de andocare foarte rapid pentru o incarcare completa.

Concret, aspiratorul robot se incarca numai atunci cand acest lucru este necesar, fara a implica munca utilizatorilor, fara ca acestia sa fie prin preajma si fara sa il programeze in acest sens. Fiind un dispozitiv automat, isi va dovedi inteligenta si in timpul incarcarii. Cele mai multe aspiratoare functioneaza cu baterii moderne Li-Ion, care sunt incarcate rapid si nu necesita intretinere suplimentara.

Atunci cand sunt scoase din aspiratorul robot, bateriile se depoziteaza in loc rece si uscat, iar eliminarea completa a acestora se face prin intermediul reciclarii, conform reglementarile privind eliminarea deseurilor din zona in care locuiesc utilizatorii.

8 comentarii la „Cum se incarca un aspirator robot si cat dureaza incarcarea?”

 1. Buna seara, am un aspirator robot roborok S7, ma intereseaza sa stiu daca se tine mereu in priza la incarcat si cand nu il folosesc, sau cum se procedeaza pana la urmatoare curatenie. Multumesc.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Aspiratorul robot nu se va încărca dacă se acumulează praf, păr sau murdărie pe porturile de încărcare, ceea ce duce la defectarea sistemului de încărcare. O priză de curent defectă, erori de sistem sau când bateria este poziționată incorect vor cauza probleme de încărcare. Temperaturile prea ridicate sau prea scăzute afectează și ele încărcarea robotului.

   Răspunde

Lasă un comentariu