Pot folosi un aspirator robot daca am praguri?

Adrian

Din ce in ce mai multe persoane din intreaga lume aleg varianta unui aspirator robot pentru a-si usura munca, in aceasta epoca a vitezei si a tehnologiilor smart, pentru ca sunt foarte usor de intretinut, de folosit si functioneaza chiar si fara ca utilizatorii sa fie in prajma.

Aspiratoarele robot au capacitatea de a strange praful si mizeria de pe suprafetele dure, precum gresia si parchetul, dar si de pe suprafete moi, de exemplu mocheta sau covor.

Este important ca dispozitivul ales sa fie inteligent, sa faca tranzitia si difereta intre diferite tipuri de suprafete si sa poata trece peste praguri, mai ales daca pragurile sunt mici, plus sa nu se incurce in firele si in cablurile de pe jos, din casa.

Robotul aspirator modern este un dispozitiv smart, face diferenta intre prag, perete si mobila si nu se va opri in ele, stie sa isi delimiteze teritoriile sau sa se intoarca acolo unde nu are access.

De asemenea, poate fi controlat de la distanta, prin telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiilor care scaneaza intreaga casa si permit programarea aspiratorului.

 

Cel mai bun aspirator robot nu se impiedica in praguri

Cel mai bun aspirator robot este cel capabil sa aspire murdaria, dar si sa aiba ceva in plus, cum ar fi functia de mop si sa nu se impiedice in praguri. In fiecare casa exista praguri prin care sunt delimitate diferite camere sau zone din casa, iar aspiratoarele robot inteligente trebuie sa fie capabile sa faca fata acestor provocari.

Practic, profilele de tranzitie nu reprezinta o problema, iar robotul de aspirare poate trece peste pragurile clasice din lemn cu o inaltime de pana la 2 cm, in functie de profilul pragului. Pentru o curatare perfecta, se recomanda impartirea casei in sectiuni mai mari sau mai mici, sa se construiasca pereti virtuali sau in mod natural prin pragurile dintre camere, astfel incat sa se obtina o curatare perfecta a podelei.

In plus, daca pragurile din casa nu reprezinta o problema, este posibil ca franjurile covoarelor sa reprezinte o problema. Sunt modele de aspiratoare care se incalcesc in franjuri, iar robotul da eroare in acest caz. De aceea, majoritatea aspiratoarelor robot nu sunt recmandate pentru covoarele cu fire mai lungi de 1.5-2 cm.

Cel mai bun aspirator robot nu se impiedica in praguri

Aspiratorul aspira si colturile din camera, pe sub mobila, ce obstacole nu trebuie sa intampine?

Aspiratorul robot poate aspira in mod minutios si poate spala daca are functia mop colturile din camera, fiecare colt si praful care se mentine de-a lungul peretilor, precum si pe sub mobilier, pe sub canapele, pe sub fotolii sau in alte locuri in care un dispozitiv clasic ajunge foarte greu.

Casa sau apartamentul vor arata la fel de bine ca in urma aspirarii cu aspiratoarele clasice pentru ca aspiratoarele robot curata in profunzime, pana cand podelele sunt ca oglinda, zi dupa zi, la orele la care sunt programate, trecand peste praguri. Este important ca, pentru o functionare corecta, sa se elimine obstacolele care ar aparea in calea robotului.

Cum poate fi aspiratorul robot impiedicat sa curete intr-un anume loc?

In timp ce aspiratoarele robot sunt suficient de inteligente incat sa treaca dintr-o camera in alta trecand peste praguri, sunt situatii in care, probabil, utilizatorii insista ca acestea sa nu treaca mai mult peste o anumita zona. Pentru astfel de situatii, se pot delimita zonele folosind banda magnetica sau un perete virtual, ca un mic turn plasat in marginea camerei virtual, care, prin transmiterea unui fascicul rosu, creeaza un perete virtual peste care aspiratorul nu mai trece.

Aspiratoarele trec peste praguri, dar nu cad pe scari! Cum?

Tehnologia foarte avansata cu care sunt dotate aspiratoarele robot moderne le permit acestora sa treaca cu usurinta peste pragurile mici, dar sa nu cada pe scari. Cu ajutorul senzorilor localizati in aspirator, aceste dispozitive detecteaza scarile si schimba directia curatarii. Este important de retinut este faptul ca aspiratoarele robot nu aspira pe suprafete foarte inchise la culoare, percepandu-le ca fiind o cadere in gol. De asemenea, senzorii nu vor reactiona la suprafetele din sticl sau la nivelul apei.

Aspiratorul robot inteligent si silentios – cat consuma si ce autonomie are?

In cazul aspirarii clasice robotice, consumul de energie este de pana la 5-6 ori mai mic decat in cazul aspirarii manuale conventionale, eficienta de curatare fiind foarte mare datorita preciziei robotului si frecventei de curatare. In plus, aspiratoarele robot sunt in marea lor majoritate nu numai inteligente, incat sa poata trece peste praguri, ci si foarte silentioase, astfel incat pot fi folosite chiar daca acasa este sau nu cineva.

Aspiratoarele robot fac mult mai putin zgomot decat cele clasice. Desi nu sunt complet silentioase, acestea permit utilizatorilor sa lucreze, sa se odihneasca sau sa se relaxeze in timp ce aspira totul in jur in mod discret, fara a-i deranja, fara a se lovi de suprafete, fara a se impiedica de praguri sau de cabluri, totul se va desfasura in mod discret.

In ceea ce priveste autonomia, aspiratorul robot poate fi folosit peste 100 de minute cu o singura incarcare, iar daca aceasta perioada nu este suficienta pentru a curata in profunzime suprafetele, se intoarce la statia de andocare pentru a se incarca. Robotul de aspirare care este dotat si cu functia mop poate curata complet chiar si locuintele mari, gratie unui rezervor de apa dublat.

Cert este ca investitia intr-un aspirator robot se va dovedi o investitie inteleapta pentru cumparatori, o alegere foarte buna pentru toti cei carora conditia fizica nu le permite sa se aplece sau sa depuna efort, dar si pentru toti cei care au nevoie de mai mult timp liber. Fara doar si poate, cu o navigare inteligenta, aspiratoarele inteligente nu sunt oprite de pereti, mobila, scari sau praguri, ci pot fi folosite in cele mai bune conditii, avand o orientare spatiala buna si dezvoltata si evitand obstacolele aparute in drumul lor.

Un comentariu la „Pot folosi un aspirator robot daca am praguri?”

Lasă un comentariu