Probleme ce pot aparea in functionarea unui aspirator robot si cum le rezolvam

Asa cum era de asteptat, folosirea unui aspirator robot nu merge chiar ceas si de multe ori pot sa apara mici probleme in utilizarea acestuia, insa nimic ce nu poate fi rezolvat. Cel mai bun aspirator robot suficient de smart si modern, astfel incat sa indeplineasca functii din cele mai avansate, cum ar fi spalarea podelelor sau functia mop, functia de programare zilnica sau de aspirare a parului de animale. Aceste dispozitive reprezinta o investitie cat se poate de eficienta, de lunga durata, care implica mai putina munca in curatarea podelelor, mai putin efort fizic din partea utilizatorilor si mai mult timp liber.

Aspiratoarele robot pot curata o intreaga locuinta sau un nivel al locuintei intr-un singur ciclu de curatare, iar daca apare problema descarcarii bateriilor in timpul utilizarii, acest lucru se va remedia imediat pentru ca aspiratorul se va intoarce imediat ce va depista un nivel mic al bateriei la statia de incarcare.

aspirator robot probeleme

Preferintele de curatare cu ajutorul unui aspirator robot

Un aspirator robot are de regula mai multe setari care permit particularizarea modalitatilor de curatare a casei, setari disponibile prin  intermediul aplicatiei online. De aceea, utilizatorii pot alege functia de intensificare a puterii de aspirare pe covoare, pentru a asigura o aspirare mai profunda, iar pe suprafete mai tari, aspiratorul isi va diminua puterea de aspirare pentru a reduce consumul bateriei si pentru a se bucura in acelasi timp de o performanta excelenta.

Utilizatorii isi mai pot seta preferintele de curatare cu ajutorul unui robot in ceea ce priveste numarul de treceri in timpul curatarii. De cele mai multe ori, aspiratoarele robot vor indeparta murdaria si reziduurile dintr-o singura trecere peste fiecare zona a locuintei. Exista si posibilitatea setarii functiei pentru trecere de doua ori, ideala pentru locuintele in care exista animalute de companie sau este necesara o curatare mai profunda.

Pe de alta parte, preferintele de curatare ce pot fi setate cu ajutorul unui aspirator robot includ si preferinta de curatare a marginilor. Concret, dupa ce dispozitivul finalizeaza procesul de curatare a zonelor deschise de pe podea, va folosi functia de curatare a marginilor pentru a asigura o curatare foarte eficienta de-a lungul peretilor si in jurul picioarelor mobilierului.

Preferintele de curatare cu ajutorul unui aspirator robot

Cum se comporta aspiratorul robot cand este descarcat sau cand cosul de colectare este plin?

Se intampla de multe ori ca utilizatorii fara experienta sa considere ca descarcarea aspiratorului robot care nu se poate intorce la statia de andocare din cauza obstacolelor de pe traseu, sau comportamentul pe care il afiseaza cand cosul de colectare este plin, sunt probleme ce necesita interventie specializata. Acest lucru este cat se poate de eficient. Practic, cand nu poate sa se intoarca la statia de incarcare din cauza unui obstacol, acesta se comporta in mod necorespunzator.

De asemenea, cand cosul de colectare al aspiratorului este plin, acesta se comporta ca atare si fie finalizeaza procesul pana acopera intreaga suprafata, insa nu in mod corespunzator, din cauza lipsei spatiului de stocare a mizeriei, fie intrerupe imediat procesul de curatare si se intoarce la punctul de inceput. Cand cosul de colectare este golit, utilizatorii pot fi siguri ca aspiratorul isi va relua procesul.

De aceea, este important ca utilizatorii sa verifice cosul colector si sa curete filtrul in mod periodic, dar si sa indeparteze obiectele aflate pe podea inainte ca robotul de aspirare sa isi inceapa operatiunea. Pentru ca robotul sa functioneze la capacitate maxima fara probleme, este necesar ca o data la 2-3 luni sa se schimbe filtrul, o data la 2 saptamani sa se curete senzorii cos de colectare plin, saptamanal sa se curete filtrul, la fiecare 3 luni sa se schimbe extractoarele in cazul utilizatorilor care au animale de companie in casa, iar cosul de colectare sa fie golit cel putin saptamanal, daca robotul de aspirare este folosit zilnic.

Cum se comporta aspiratorul robot cand este descarcat sau cand cosul de colectare este plin

Mesaje de eroare, depanare, reinitializare – tot ce trebuie sa stie utilizatorii

Robotul de aspirare va semnala ca este ceva gresit in folosire printr-un semnal sonor de eroare urmat de un mesaj. De asemenea, de cele mai multe ori, cand apar probleme in functionarea unui aspirator robot, indicatorul de depanare clipeste. Manualul de utilizare al dispozitivului contine de regula toate informatiile necesare despre fiecare problema ce poate sa apara in timp si posibile rezolvari.

Daca aspiratorul este blocat sau daca rotile ii sunt agatate, pot sa apara mesaje de eroare care obliga utilizatorii,daca sunt acasa, sa se asigure ca elimina toate obstacolele din fata acestuia si ca vor curata inclusiv rotile de par sau de scame. Daca extractorul este blocat, atunci este necesar ca utilizatorii, indata ce ajung acasa, sa scoata si sa curete toate extractoarele si capacele si sa opreasca dispozitivul din aplicatia instalata pe telefon.

Daca ventilatorul aspiratorului este blocat sau filtrele nu sunt curatate sau inlocuite la timp, dispozitivul va da eroare si va fi nevoie ca utilizatorii sa scoata si sa goleasca cosul de colectare al robotului, sa curete filtrele si sa scuture ferm cosul de colectare pentru a elimina reziduurile ramase in interior.

Pe de alta parte, cand robotul de aspirare da o eroare interna, este necesar sa se contacteze departamentul de relatii cu clientii sau utilizatorii sa mearga intr-un service specializat, mai ales daca produsul se afla in garante. Totodata, utilizatorii pot incerca sa apese pe CLEAN sau pe butonul indicat in manualul de utilizare pentru a porni un nou ciclu.

Nu in ultimul rand, cand robotul de aspirare nu poate finaliza procesul de curatare pentru ca traseul este blocat, utilizatorii trebuie sa se asigure ca incaperea este suficient de luminata pentru a putea naviga aspiratorul, ca sunt ridicate obstacolele si obiectele de pe podea, iar in ultima instanta pot incerca stergerea senzorului de traseu conform indicatiilor din manualul de utilizare.

Fara doar si poate, problemele ce pot sa apara in functionarea unui aspirator robot isi gasesc de regula imediat rezolvarea in manualul de utilizare, sau chiar in solutiile propuse de producatori pe internet.

6 comentarii la „Probleme ce pot aparea in functionarea unui aspirator robot si cum le rezolvam”

 1. Aparatul meu Rowenta s60 nu se mai conectează la telefon se încarcă 93%și nu reușesc să-l mai conectez ce pot face.multumesc pentru răspuns

  Răspunde
  • Vă mulțumim că ne-ați contactat în legătură cu Rowenta s60, ne pare rău să aflăm că nu se conectează corect. Puteți să ne oferiți mai multe informații în legătură cu această problemă? Cum ar fi cu ce tip de telefon încercați să vă conectați sau dacă problema persistă chiar și după ce ați repornit dispozitivul? Ne-ar plăcea să vă ajutăm să rezolvăm această problemă împreună cu dvs. și să găsim o soluție.

   Răspunde
 2. Bună ziua. Am un aspirator rowenta seria 20. Problema este că deși nu are vreo programare făcută pornește singur prin casa, nu în fiecare zi ci cam la câteva zile distanță. Cum pot face sa nu mai pornească. După fiecare folosire îl pun la încărcat.

  Răspunde
  • Încercați o resetare astfel:
   Deconectați robotul de la baza acestuia. Opriți-l ținând apăsat butonul de pornire timp de 3 secunde. Odată ce robotul a fost oprit, țineți apăsat butonul de pornire timp de 20 de secunde.

   Răspunde
 3. Am achizitionat un robot Rowenta, am facut proba programandul și după o ora l am oprit. A doua zi am plecat la serviciu și a pornit din nou singur, fără sa doresc acest lucru.Dupa 9 minute de funcționare am primit un mesaj ca robotul a întâmpinat un obstacol.Cand am ajuns acasa după 4 ore l am gasit în locul in care se blocase și l am pus la încărcat din nou.Cum sa fac sa îmi dispară harta cu eroarea ?
  CUM POT SA anulez programul de aspirare?

  Răspunde
  • Se pare că aveți aceeași problemă ca doamna de mai sus. Încercați și dvs să resetați robotul folosind pașii de mai sus.

   Lăsați-ne un comentariu sa ne spuneți cum a decurs.

   Mulțumesc!

   Răspunde

Lasă un comentariu