Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S Păreri, Specificații, Preț

Salutare, dragi cititori! Sunt încântat să vă împărtășesc experiența mea cu cel mai recent gadget pe care am avut ocazia să-l testez, datorită prietenilor noștri de la robotworld.ro. Ei bine, am primit în sfârșit șansa de a pune mâna pe un aspirator robot și nu oricare, ci pe noul Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S.

Acesta promite să ne ușureze munca și să ne ajute să menținem casa curată și ordonată fără prea mult efort.

În următoarele paragrafe, voi detalia experiența mea cu acest dispozitiv și vă voi oferi un verdict complet, astfel încât să puteți decide dacă acesta este aspiratorul robot ideal pentru voi.

Haideți să vedem ce poate face Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S!

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S unboxing

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S – Design

De îndată ce am deschis cutia, am fost impresionat de designul elegant și aspectul minimalist al Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S. Am primit un model de culoare albă, care arată foarte modern și se potrivește perfect în decorul casei mele.

Aspiratorul are 35 x 35 x 9,5 cm, este compact și ușor de manevrat. Acesta se mișcă cu ușurință în jurul mobilei și poate ajunge în locuri înguste, cum ar fi sub mobila din bucătărie sau paturi.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S design

Vezi Pret

Greutatea sa de 3,6 kg îl face destul de ușor, astfel încât să-l pot transporta fără prea mult efort, deși nu a fost nevoie de asa ceva. L-am ridicat doar când l-am scos din cutie și cam atât.

Designul aspiratorului include o serie de senzori și camere integrate, care îi permit să navigheze în mod eficient prin spațiu și să detecteze obstacolele. Pe partea superioară, se găsește un buton de pornire/oprire și unul pentru încărcare, simplificând interacțiunea cu dispozitivul.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S design fata

În general, sunt foarte mulțumit de aspectul și designul acestui aspirator robot.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S – Performanțe

Funcția de Aspirare

În timp ce testam Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S, am fost plăcut surprins de performanțele sale excelente în ceea ce privește aspirarea. Sunt extrem de mulțumit de puterea de aspirare a acestui dispozitiv, care ajunge până la 2200 Pa. A reușit să curețe mizeria în mod eficient, chiar și de pe covoarele mele, și nu a avut probleme în a aspira praful, firimiturile sau firele de păr.

Vezi Pret

Unul dintre punctele forte ale acestui aspirator este faptul că este 2 în 1, oferind atât funcția de aspirare, cât și cea de mop. În funcție de necesitățile mele, am putut să activez doar aspirarea, funcția combinată de aspirare și mop sau doar mopul. Acest lucru îl face foarte versatil și adaptabil la diferite tipuri de suprafețe și grad de murdărie.

Am apreciat, de asemenea, cele 4 moduri de aspirare disponibile: silentios, standard, puternic și turbo. Aceasta mi-a permis să aleg nivelul potrivit de putere în funcție de nevoi, fără a face prea mult zgomot sau a consuma prea multă energie.

Aspiratorul curăță și aspiră murdăria cu o perie principală și o perie laterală, care lucrează împreună pentru a îndepărta eficient praful și murdăria de pe toate tipurile de suprafețe, inclusiv în locurile greu accesibile. Peria principală atrage majoritatea mizeriei, în timp ce peria laterală ajută la curățarea colțurilor și a marginilor.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S este echipat cu un filtru HEPA, care reprezintă un mare avantaj în ceea ce privește calitatea aerului și igiena în locuința ta. Filtrul HEPA (High Efficiency Particulate Air) este un tip de filtru care reține particulele extrem de mici, precum praf, polen, acarieni și alți alergeni, ajutând la îmbunătățirea calității aerului din încăpere.

Acest tip de filtru este esențial pentru persoanele care suferă de alergii sau astm, deoarece contribuie la reducerea cantității de alergeni prezenți în aer. În cazul aspiratorului Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S, filtrul HEPA asigură o curățare eficientă nu doar a suprafețelor, ci și a aerului din casă, oferindu-ți un mediu mai sănătos și mai plăcut.

În timpul testelor, am observat că Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S și-a făcut treaba foarte bine, lăsând în urmă o casă curată și fără a lăsa murdărie în colțuri sau sub mobilă(acolo unde a încăput). Performanța sa m-a impresionat cu adevărat și mi-a dovedit că acest aspirator robot merită cu siguranță atenția mea și a celorlalți utilizatori în căutarea unui dispozitiv eficient, ieftin și ușor de utilizat pentru a menține curățenia în casă.

Funcția Mop/Spălare

În ceea ce privește funcția de mop a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S, am câteva observații critice de făcut. Nu am fost prea mulțumit de performanța mopului, deoarece acesta nu a reușit să detecteze covorul în mod corespunzător, așa cum face Roborock S7. Din păcate, acest lucru a dus la lăsarea unor urme de apă pe covor, ceea ce nu a fost deloc ideal.

Funcția mop se bazează pe un rezervor de apă care eliberează apa prin două orificii pe lavetă. Cu toate acestea, am observat că în cazul în care întâmpină murdărie lipită pe suprafețe, mopul nu poate curăța eficient. Practic, funcționează ca un mop clasic, dar nu aplică o presiune prea mare pe suprafețe, așadar nu curăță atât de eficient pe cât mi-aș fi dorit.

Luând în considerare aceste aspecte, aș acorda funcției de spălare a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S o notă de 6 din 10. Deși nu este perfectă, funcția de mop poate fi utilă pentru întreținerea zilnică a suprafețelor dure, dar nu ar trebui să te aștepți la rezultate extraordinare în cazul murdăriei sau a petelor dificile. Este important să ții cont de această limitare atunci când alegi acest aspirator robot pentru nevoile tale de curățenie.

În ciuda acestei neajunsuri legate de funcția mop, Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S continuă să fie un aspirator robot eficient și versatil în ceea ce privește aspirarea. Acesta poate fi o alegere bună pentru cei care caută un dispozitiv care să se descurce bine în aspirarea mizeriei de pe diferite tipuri de suprafețe și care să ofere în același timp o funcție de mop de bază pentru întreținerea zilnică a podelelor.

În concluzie, înainte de a lua o decizie, trebuie să analizezi prioritățile și așteptările tale în ceea ce privește performanța unui aspirator robot și să te întrebi dacă Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S îți poate satisface nevoile sau dacă ai prefera să te orientezi spre un alt model cu funcții de mop.

Funcția Mop-Spălare

Vezi Pret

Aplicația Mi Home / Xiaomi Home și controlul de pe smartphone

Am avut ocazia să testez și să explorez aplicația Mi Home / Xiaomi Home, care îți permite să controlezi Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S de pe smartphone-ul tău. Sunt mulțumit de performanțele aplicației și de modul în care aceasta interacționează cu aspiratorul, dar din păcate, nu am găsit meniul în limba română, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru unii utilizatori.

Conectarea la aplicație a fost destul de simplă și necesită doar o rețea wireless la care să fie conectat atât telefonul, cât și aspiratorul. După sincronizarea telefonului cu aspiratorul, am avut control deplin asupra funcțiilor sale. Din aplicație, am putut selecta cele 3 moduri de curățare: doar aspirator, aspirator și mop, sau doar mop. Am putut ajusta puterea de aspirare și volumul de apă pentru spălare, alegând între scăzut, mediu și ridicat.

Aplicația oferă posibilitatea de a curăța întreaga casă printr-o simplă apăsare de buton, după ce cartografierea a fost efectuată, sau de a utiliza modul „custom” pentru a selecta doar anumite camere care să fie curățate. În timp ce aspiratorul funcționează, aplicația afișează în permanență informații despre locația acestuia, suprafata curățată, durata curățării și nivelul bateriei.

Chiar dacă lipsa meniului în limba română poate fi considerată un neajuns, aplicația Mi Home / Xiaomi Home rămâne intuitivă și ușor de utilizat, ceea ce îți permite să beneficiezi de toate funcțiile aspiratorului robot Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S. Această aplicație adaugă un nivel de confort și de control suplimentar, permițându-ți să programezi curățarea în funcție de nevoile și programul tău, chiar și atunci când nu ești acasă.

Aplicația Mi Home / Xiaomi Home îmbogățește experiența de utilizare a aspiratorului robot și facilitează gestionarea curățeniei în casa ta, oferindu-ți posibilitatea de a personaliza și monitoriza procesul de curățare în timp real.

Aplicația Mi Home

Baterie

În ceea ce privește performanțele bateriei Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S, am avut o experiență pozitivă. Aspiratorul are o capacitate de baterie de 2500 mAh, iar cu o singură încărcare, am reușit să aspir de două ori un apartament de 68 mp. Acest lucru mi s-a părut destul de impresionant și m-a convins de eficiența și autonomia acestui dispozitiv.

Un alt aspect care mi-a plăcut la acest aspirator robot este capacitatea sa de a se întoarce singur la stația de încărcare atunci când rămâne fără baterie sau când sesiunea de curățenie s-a încheiat. Aceasta înseamnă că nu trebuie să-mi fac griji cu privire la încărcarea manuală a aspiratorului sau la monitorizarea nivelului bateriei în timpul funcționării.

Performanța bateriei Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S este un punct forte al acestui aspirator robot, oferindu-ți o autonomie bună și o experiență de utilizare fără griji. Faptul că se întoarce singur la stația de încărcare îl face și mai ușor de folosit și de întreținut, permițându-ți să te concentrezi pe alte activități în timp ce aspiratorul se ocupă de curățenie.

Întreținere

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S se distinge nu numai prin performanțele sale, ci și prin faptul că este ușor de curățat și întreținut. Acest lucru face ca experiența de utilizare să fie și mai plăcută, permițându-ți să te concentrezi pe beneficiile aduse de acest aspirator robot, fără a te îngrijora de procesul de curățare și întreținere.

După fiecare sesiune de aspirare, este recomandat să curățați peria principală și peria laterală pentru a menține performanțele optime ale aspiratorului. Acest lucru este important pentru a preveni acumularea de praf și murdărie, care ar putea afecta eficiența de curățare în timp.

Nu uitați să goliți recipientul în care se acumulează mizeria după fiecare utilizare, și să curățați filtrul HEPA cu periuța care vine în pachet.

Aceste operațiuni de întreținere sunt simple și rapide, ceea ce face ca Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S să fie un dispozitiv practic și ușor de folosit.

Întreținere Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S

Alte detalii tehnice

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S vine echipat cu o serie de funcții avansate care îmbunătățesc experiența de curățare și facilitează controlul dispozitivului. Iată câteva dintre aceste caracteristici:

  1. Navigarea LDS laser: Aspiratorul Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S folosește tehnologia LDS (Laser Distance Sensor) pentru a naviga în mod eficient prin încăpere. Acest sistem de navigare laser permite aspiratorului să scaneze și să mapeze mediul înconjurător în timp real, optimizându-și traseul de curățare și evitând obstacolele. Astfel, aspiratorul robot se mișcă într-un mod ordonat și eficient, asigurând o curățare temeinică a întregii suprafețe.
  2. Control vocal prin Google Assistant/Alexa: Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S poate fi controlat prin intermediul asistenților vocali Google Assistant și Alexa. Acest lucru îți oferă posibilitatea de a porni, opri, pauza sau programa aspiratorul folosind doar vocea. Funcția de control vocal este convenabilă și facilitează integrarea aspiratorului robot în rutina ta zilnică de curățenie.
  3. No-Go Areas: Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S permite stabilirea unor zone interzise, cunoscute și sub denumirea de „No-Go Areas”. Aceste zone sunt definite în aplicația Mi Home / Xiaomi Home, permițându-ți să blochezi accesul aspiratorului în anumite părți ale locuinței. De exemplu, poți crea o zonă interzisă în jurul obiectelor de valoare sau a zonelor cu fire și cabluri. Această funcție te ajută să eviți situațiile în care aspiratorul ar putea cauza daune sau se blochează.
  4.  Perete virtual: Peretele virtual este o altă funcție utilă a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S, care îți permite să delimitezi anumite zone ale casei pentru a controla mai bine traseul aspiratorului. Cu ajutorul acestei funcții, poți crea bariere invizibile care împiedică aspiratorul să intre în anumite încăperi sau zone în care nu dorești să fie curățate. Peretele virtual se configurează și se activează prin aplicația Mi Home / Xiaomi Home, oferindu-ți un control precis asupra zonei de curățare.

Concluzia

După ce am avut ocazia să testez Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S, pot spune că îl recomand. Acesta oferă un bun raport calitate-preț, mai ales atunci când îl comparăm cu alte aspiratoare robot din această gamă de prețuri. Chiar dacă aspiratorul nu poate face totul perfect, pachetul general s-a dovedit convingător în testul practic.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S impresionează prin puterea de aspirare, autonomia bateriei și funcționalitățile oferite de aplicația Mi Home / Xiaomi Home. Deși funcția de mop nu este perfectă și nu se ridică la nivelul unor modele mai scumpe, cum ar fi Roborock S7, acest aspirator robot se descurcă suficient de bine pentru curățenia zilnică.

Lasă un comentariu